четверг, 21 апреля 2011 г.

Маленький крок великої подорожі

Навіть подорожь завдовжки у тисячу лье починається з маленького крока.
Кітайське прислів'я.

“Одного яскравого літнього дня...”
Або скажем: “Раптово на думку спало...”
Чі навіть: “Як гром серед ясного неба рішення ...”

Можливо на вашу думку це оповідання могло б починатися одним з наведених вище висловів, хоча насправді все було трохи інше.
Головне — ніякої раптовості. Так, це факт — що родина Вишень: Пані Вишня 36, Пан Вишня 37 та їх занадто розумна донька Вишенька-майже-дев'ять якось таки вирішили рушити у подорожь. Але рішення раптовим не було з жодного боку. Так, після більш ніж півроку наполегливої праці сучасні люди зазвичай беруть відпустку. Так, найбільш звабливим на думку більшості є здійснити якусь собі таку невеличку подорож. Так, подорожувати зазвичаї цікаво до місць де ще ніколи не був, та де є якісь дуже унікальні речи. До тогож друзі родини Вишень, родина Білявських, нещодавно насолодилася дуже цікавою подорожжю та поділилася подробицями яскравих місць та заходів для пригод. Одже крапля за краплею, у чашу рішення назбиралося досить вологи щоб вона наповнилася до стану “повна”. І родина вирішила по-подорожувати. Наступне питання, коли?, також не виявилося дуже складним ребусом. Оскільки тут, у Австралії, цього року пасхальні довгі свята співпали з осінніми шкільними канікулами, то Пані Вишня з Паном Вишня взяли необхідні дні відпустки саме на цей час. З досвіду попередніх подібних відпусток, оптимальним є подорожування десь близька десяти діб. Коротше нема сенсу марнувати час у дорозі, довше — мозок вже не сприймає нові враження і пар ідє у свісток. Так і вийшло, що дати для подорожі родини Вишні впали на 11-20 квітня. Ще не холодно, вже не жарко.

Після того як Рубікон перейдено, все інше здійснюється набагато простіше. Мета подорожі — 3 основні точки на мапі країни. Великий Барьерний риф, Фрейзер Айленд (Острів Фрейзер), Золоте узберіжжя Квінслєнда. А також, оскільки це поруч, містечко Байрон Бей — найсхідніша точка материкової Австралії зі своїм відомим по плакатах у Сіднейському метро маяком, та столиця Квінслєнда, місто Брісбєн, третє за розміром місто країни. Усе разом скаладається у таке собі літературнє кліше - "Квінслєндський побіг" (Queensland Escape).

Заздалегідь, за 3-4 тижня, голова родини, пан Вишня порахував відстані, необхідні дні для відвідування мрійних міст, та склав перший бюджет Великого Походу. Протягом якихось днів загальний бюджет відпочинку зі скромних двох-з-хвостиком тисяч виріс до солідних трьох-з-половиною, і згодом зупинився на відмітці чотири-з-чимось. Так-так, тут нам та вам, шановний читачь, не Європа. Туризм тут коштує ішних грошей, та вимагає чогось більшого, ніж безкоштовне тиняння центрами старих місць з п'ятиєвровими квитками до національних музєїв. Катання на повнопривідному джипі по ізольованому острові, ходіння під парусом по Кораловому морю, індивідуальний графік переміщень між вісьми різними пунктами загальної відстані у чотири тисячі кілометрів завдяки власній автівці — все це призводить до вагомого ітогу.

Ось вже нарешті готелі та тури заброньовано та напівсплачено, що далі? Лишається дурниця- дочекатися дня Ч. 2 тижня. Тиждень. 4 робочі вахти. 3. 2. І ось вона — довгоочікуваня п'ятниця! Закуплені новенькі чоботи класу “пляж-вода-пісок-корали”, отримана водостійка фотосумка, по списку затарені продукти. Усе це, одяг, фотокамера зі штативом та головне — члени родини Вишні, зайняли свої місця у вірній Королі і нарешті дан старт усієї подорожі. Рано вранці у неділю всі вирушили у відпустку. На всіх вже чекала перша зупинка, на відстані багатьох миль шляху — маленьке провінційне матерікове містечко Майлз (Miles) у штаті Квінслєнд.

Але про це буде окреме оповідання.

.

4 комментария:

  1. С прибытием. Надеюсь отдохнули всласть.

    ОтветитьУдалить
  2. спасибо. Отдохнули, теперь вот отдыхаем от отдыха :)

    ОтветитьУдалить
  3. Как я Вас понимаю, сам на даче наотдыхался. Лучше уж картошку посадил, чем целый день активного отдыха :)

    ОтветитьУдалить
  4. Нет, Леш, тут ты не правд. Активный отдых лучше картошки :)

    ОтветитьУдалить